Extra informatie over Les/Begeleiding bij patroontekenen en naaiwerkzaamheden.

Hierbij wil ik u laten zien, hoe leuk het is om iets voor u zelf te maken.

Denk hierbij aan het maken van een patroon, of een bestaand patroon aan te passen op uw maat, uitleg over hoe een pasmodel werkt en het uiteindelijke kledingstuk in elkaar zit.

Doordat u het werk op uw eigen machine leert, is het eenvoudiger om, na deze lessen/begeleiding, thuis aan uw eigen ideeën te werken, aangezien u bekend bent met deze machine. U kunt ook gebruik maken van de huishoudmachine die ik heb staan.


Wat houdt het precies in.

 - één op één les en dus directe begeleiding (geen groepen mogelijk).

 - bespreken wat voor kledingstuk u wilt maken, of bijvoorbeeld van een bestaand (lievelings)kledingstuk een patroon uitwerken, zodat u dit zelf kan maken.

 - uitleg bij het maken van een passend patroon.

 - eventueel hulp bij het maken van een proefmodel en het passen.

 - advies bij de stofkeuze en de benodigde fournituren.

 - uitleg over het stofleggen en knippen.

 - tips en uitleg bij het in elkaar zetten van het kledingstuk.


Gelieve zelf mee te nemen.

omdat het de bedoeling is dat u op uw eigen machine leert werken, dient u deze dan ook mee te nemen. Er is ook een huishoudmachine aanwezig.

andere items die u zelf meeneemt zijn: machine-naalden, garen, patroonpapier zonder lijnen, stof, proefstof voor eventueel proefmodel en fournituren.

In het atelier zijn aanwezig: inspiratie boeken en bladen, kniptafel, tekengerei, meetlint, scharen, spelden enzovoorts.


Tijden / kosten.

Van maandag tot vrijdag tussen 12.00 en 15.00 uur is het mogelijk om begeleiding te krijgen, de kosten zijn 15 euro per uur, inclusief koffie / thee.

Gelieve van tevoren bellen voor bechikbaarheid en eventueel een afspraak.